Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Litvansko izaslanstvo u Đakovu

  Danas je u Maloj vijećnici Grada Đakova upriličen prijem za članove Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Litva, kojem su, uz gradonačelnika Zorana Vinkovića sa zamjenicima, saborskim zastupnicima Damirom Tomićem i Hrvojem Nekićem, članovima Litvanskog parlamenta predvođenih voditeljem izaslanstva Emanuelisom Zingerisom, bili nazočni i predstavnici đakovačkih tvrtki, strukovnih udruženja, te direktor Regionalne razvojne agencije Stjepan Ribić.
  Gradonačelnik Vinković goste iz Litve upoznao je s osobitostima Đakova, njegovim gospodarskim, turističkim i obrazovnim potencijalom, aktualnim projektima, mogućnostima ulaganja i razvoja poljoprivredno-prehrambene, kemijske i drvne industrije.
  Emanuelis Zingeris, voditelj litvanskog izaslanstva upoznao je s litvanskim modelom gospodarskog oporavka i rasta BDP-a, kao i s članstvom te države u EU, istaknuvši pri tom da je Litva članica Unije 10 godina te da se tek odnedavno vide puni učinci članstva. Zingeris se prisjetio i činjenice da je Litva bila među prvim državama koje su priznale neovisnost Republike Hrvatske.
  Predstavnici đakovačkih poduzeća i strukovnih udruženja iskoristili su priliku kako bi litvanske parlamentarce upoznali s proizvodnim potencijalima i mogućom suradnjom s tvrtkama u Litvi, dok je Stjepan Ribić goste upoznao s djelovanjem Regionalne razvoje agencije koja je najuspješnija razvojna agencija u čitavoj Hrvatskoj, kada je riječ o iskorištenju novca iz fondova EU.
  Tijekom posjete Đakovu litvansko izaslanstvo posjetit će i Državnu ergelu lipicanaca, katedralu baziliku Sv. Petra, a u poslijepodnevnim satima predviđen je posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog