Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HNS: Pripremi nominacije treba pristupiti ozbiljno

  Đakovački HNS podržava nominaciju Grada Đakova za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, objavio je na konferenciji za novinare predsjednik te stranke i saborski zastupnik Ivica Mandić.
  Taj se projekt ne smije svesti samo na puku prijavu, pojasnio Mandić, nego treba ozbiljno pristupiti poslu kako bi se što kvalitetnije pripremio.
  “Želimo da Grad Đakovo sa svim svojim predispozicijama koje ima po pitanju i dosadašnjih kulturnih djelovanja, strategije razvoja kulture u gradu, bude nominiran, ali i da bude izabran kao prijestolnica kulture 2020. godine”, kazao je Mandić naglasivši da bi šanse bile veće ukoliko bi se zajednički nastupilo s gradom – partnerom iz okruženja.
  Stoga iz HNS-a očekuju da Gradsko vijeće podrži nominaciju, te da se angažiraju kvalitetni i stručni ljudi koji će do 17. travnja 2015. razraditi projekt. Time bi se omogućio ne samo kulturni, nego i gospodarski razvoj ovoga kraja jer, kako je naglasio Mandić, proglašenje europskom prijestolnicom kulture prate i nezanemariva financijska sredstva.
  “Taj projekt će pridonijeti i raznolikosti kultura, pomirbi na ovim prostorima i kvalitetnijem životu”, konstatirao je Mandić.
  Za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine bit će izabran jedan grad iz Irske i jedan iz Hrvatske.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog