Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dan Spomen galerije Ivana Meštorivća

  Spomen galerija Ivana Meštrovića u Vrpolju danas obilježava 42 godine rada. Ivan Meštrović, hrvatski kipar svjetskog glasa, rodio se u Vrpolju 15. kolovoza 1883. godine, pa to mjesto s ponosom čuva uspomenu na velikog umjetnika. Za kiparova života u Americi, uspostavljen je kontakt i kipar je upoznat s namjerom o izgradnji spomen galerije koja je otvorena 3. lipnja 1972. godine sa stalnom izložbom njegovih radova. Danas se izložba sastoji od 35 skulptura, 16 kopija listova litografija, te većeg broja dokumenata i fotografija koji govore o životu i radu Ivana Meštrovića.
  Dan Spomen galerije bit će obilježen radionicom za učenike vrpoljačke Osnovne škole “Ivan Meštrović”, a tijekom cijeloga dana bit će moguće pogledati dokumentarne zapise iz povijesti Spomen galerije i filmske zapise o životu i djelu najznačajnijeg hrvatskog umjetnika 20. stoljeća.
  Uz razgledanje stalnog postava Meštrovićevih djela i etnografske izložbe “U Vrpolju uvik lipa ruva”, vrata Spomen galerije Ivana Meštrovića za sve su otvorena, poručuju iz Galerije koja danas iznimno radi do 19 sati, a ulaz je slobodan.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog