Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Voda u podrumima, poplavljena polja, prijava šteta u tijeku

  U posljednja dva dana u Đakovštini je palo dodatnih 70 litara kiše po četvornom metru, a sveukupno je u svibnju izmjerena rekordna količina padalina od 143 litre, što je izazvalo izlijevanje lokalnih rječica i odvodnih kanala. Zbog toga su od sinoć u 20 sati zatvorene zatvorene ceste Selci -Svetoblažje, đakovačka obilaznica do nadvožnjaka Dragotin, dok je cesta Dragotin-Trnava ponovno otvorena.
  Voda je prodrla i u mnoge podrume, pa đakovački vatrogasci imaju pune ruke posla. I dok su jučer intervenirali više od trideset puta, najčešće zbog opasnosti od stabala koja su se urušavala, danas ispumpavaju vodu iz podruma. Tijekom prijepodneva, prema riječima zapovjednika Ivana Klemena, zaprimljeno je više od 20 poziva iz svih dijelova grada i prigradskih naselja.
  vatrogasci voda U slučaju pogoršanja situacije spremno je 50 vatrogasaca đakovačkog DVD-a, ali i više od 400 operativnih vatrogasaca iz prigradskih naselja.
  Osim kućama, voda prijeti i poljoprivrednim kulturama, pa slavonska polja, kako tvrdi Matija Brlošić, izgledaju jadno, pod vodom i polegla od jakog vjetra.
  Na temelju rješenja osječko-baranjskog župana o proglašenju elementarne nepogode, đakovački gradonačelnik Zoran Vinković pozvao je fizičke i pravne osobe s područja grada da nastalu štetu od poplave na poljoprivrednim kulturama prijave do 23. svibnja. Prijave se obavljaju u sobi broj 5 u Gradskoj vijećnici, a potrebno je predočiti osobnu iskaznicu, OIB, dokazu o vlasništvu ili korištenju zemljišta i račun prijavitelja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog