Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Svečana akademija u znaku poziva na zajedništvo

  Grad Đakovo danas slavi svoj dan, a tim povodom u Hrvatskom domu održana je svečana akademija na kojoj su zaslužnim pojedincima i organizacijama uručena priznanja.
  Godišnja nagrada dodijeljena je Domagoju Duvnjaku, mons. Stjepanu Karaliću, časnoj sestri Mariji Rastislavi Ralbovsky, Odbojkaškom klubu Đakovo, tvrtkama Menalo d.o.o. i Libro d.o.o.
  Povelja zahvalnosti uručena je Pavi Luciću, Udruzi svetog Vinka Paulskog, Šumariji Đakovo, Pučkom otvorenom učilištu Mentor, NK Hajduku Široko Polje, Udruzi pčelara Đakovština, te mjesnim odborima Piškorevci, Selci Đakovački, Sjever Dračice i Đurđanci.
  Zahvaljujući u ime svih laureata monsinjor Stjepan Karalić istaknuo je da je “Grad među nagrađenima prepoznao sve strukture, sve one koji su svojim malim zalaganjem i svojim radom nastojali dati svoj doprinos ovome gradu”.
  Svečanoj akademiji, koja je protekla u znaku učestalih poziva na zajedništvo, bili su nazočni brojni gosti, predstavnici društvenog, političkog, gospodarskog i crkvenog života koje je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo.
  “Zahvalni smo generacijama naših sugrađana koji su kroz stoljeća đakovačke povijesti stvarali ovaj grad, grad ljepote, grad kulture, grad vjere, grad tolerancije i ljudske topline, grad po mjeri čovjeka u kojem je i danas, unatoč svemu što nas brine u krizi kojom smo pogođeni, ugodno živjeti”, rekao je Soldo.
  gradonacelnik Dan Grada 14. Govoreći o aktualnom trenutku gradonačelnik Zoran Vinković pozvao je na zajedništvo kojim se može, kako je rekao, prebroditi kriza.
  “U tim poteškoćama svi danas moramo imati osjećaj za odgovornost, punu solidarnost prema svim generacijama i jasno iskazanu volju za očuvanje zajedničkih dobara, kao i puno dobre volje da se dođe do najboljih rješenja. Činjenice su to koje ne može promijeniti ni ova, ja ne bih rekao crna, nego siva stvarnost, ali stvarnost za koju moramo vjerovati da postoji svjetlo i da to svjetlo dolazi i da dolaze bolji dani i za Đakovo i za Slavoniju i za Hrvatsku”, poručio je gradonačelnik Vinković.
  U ime predsjednika Hrvatskog sabora nazočnima se obratio njegov izaslanik potpredsjednik Milorad Batinić, koji je i gradonačelnik Ivanca pa, kako je kazao, razumije problematiku jedinica lokalne samouprave. Stoga je ukazao na potrebu decentralizacije.
  “Ipak lokalna samouprava treba veću autonomiju, ne samo radi financijskih potpora, i to je bitno, ali isto tako i same ovlasti. Obaveza je svih nas zajedničkim naporima doći do boljeg života svih građana”, zaključio je potpredsjednik Sabora Batinić.
  Dan Grada, odnosno 775. obljetnicu biskupijskog sjedišta čestitao je i Vladimir Šeks, počasni građanin Đakova, koji je također pozvao na zajedništvo.
  “Ove sve teškoće u kojima se nalazi i Grad Đakovo, naša Slavonija i naša Hrvatska moguće je da će biti prevladane jedino s načelima sloge, zajedništva, solidarnosti i na temeljima kršćanske civilizacije i na tom pravcu treba djelovati i živjeti, pa će i sve teškoće biti iza nas,”kazao je počasni građanin Đakova.
  Hranic Dan Grada 14. Dožupan osječko-baranjski Dragan Vulin podsjetio je na ulaganja u Dom za starije i nemoćne, a najavio je i izgradnju nove zgrade Ekonomske škole, a nadbiskup Đuro Hranić na povezanost Grada i Biskupije, te naglasio da je Đakovo dobilo još više na važnosti nakon što je prije šest godina dignuto na rang metropolijskog sjedišta.
  “Mi kažemo da je Đakovo srce Slavonije, a srca toga srca je naša katedrala koja je ljepotica, ali na kojoj se vide već neke “bore”, a te bore valjalo bi malo osvježiti. Ima ozbiljnih zahtjeva jer katedrala ima više od 130 godina i na njoj, osim sanacije nakon potresa i požara, ozbiljnijih zahvata i nije bilo,” pojasnio je nadbiskup pozvavši sve odgovorne na zajedništvo kako bi se pristupilo temeljitoj obnovi i restauraciji đakovačke ljepotice, “toga srca našega grada i čitave naše Slavonije”.
  Dan Grada groblje 14. Program obilježavanja Dana Grada počeo je polaganjem vijenaca na Gradskom groblju, gdje su, uz predstavnike Grada, počast poginulim braniteljima odali predstavnici Hrvatske vojske, policije, braniteljskih udruga i političkih stranaka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog