Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Štete u poljoprivredi

  U đakovačkom meteorološkom mjernom centru u prvih pet dana svibnja izmjerene su 64 litre kiše po četvornom metru, a toliko je palo tijekom cijelog travanja.
  Samo proteklog vikenda u Đakovštini su izmjerene 42 litre padalina.
  Velike količine kiše nisu, srećom, prouzročile probleme u Đakovštini. Osim jučerašnjeg uklanjanja jednog stabla, koje se srušilo na prometnicu u Šenoinoj ulici, đakovački vatrogasci nisu imali posla tijekom vikenda.
  Kiša je prouzročila porast razine podzemnih voda, pa se u nižim područjima grada voda pojavila u podrumima, a zadržala se i na poljoprivrednim površinama zbog čega, kako tvrdi Antun Laslo, prijeti opasnost poljoprivrednim kulturama.
  “Unazad nekoliko dana, kiša je padala svaki dan, što je donijelo velike probleme poljoprivrednicima, i za proljetne i za jesenske usjeve.”, kaže Laslo i dodaje kako se zbog polijeganja isklasanih ječma i pšenice može očekivati smanjenje kvalitete i prinosa.
  Štete su moguće i na proljetnim kulturama jer je veliki dio poljoprivrednih površina pod vodom, stoga prijeti opasnost od truljenja zrna, što bi značilo dodatne troškove za poljoprivredne proizvođače, ističe Laslo i navodi problem nemogućnosti ulaska mehanizacije u njive zbog mokrog i raskvašenog tla.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog