Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nova jetra mu spasila život

  Danas se obilježava Nacionalni dan presađivanja i darivanja organa i tkiva. Hrvatska je vodeća zemlja svijeta u transplantacijskoj medicini prema stopi darivatelja i transplataciji organa s umrlih davatelja, s visokom stopom od 34 realizirana darivatelja na milijun stanovnika.
  Već šest godina Hrvatska je članica međunarodne organizacije Eurotransplant čija je najuspješnija članica s najkraćim čekanjem na presađivanje.
  Zahvaljujući plemenitosti ljudi koji su odlučili darovati svoje organe, prošle godine u Hrvatskoj je obavljeno ukupno 400 transplantacija: 44 transplantacije srca, 231 transplantacija bubrega, 8 transplantacija gušterače, te 128 transplantacija jetre.
  To iskustvo ima i naš sugrađanin četrdesetsedmogodišnji Damir Breulj koji je, kako sam priznaje, u zadnji tren spašen jer mu je presađena jetra, a presđivanje je obavljeno u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu. Breulj posebno ističe ulogu dr. Dinka Ladića, đakovačkog liječnika u KBC Osijek koji je, kako tvrdi Breulj, zaslužan što se našao u programu transplantacije.
  Spoznaja nakon operacije da imate u sebi tuđu jetru zbunjuje u početku, priznaje Breulj.

  Opširnije o ovoj temi bit će riječi u sutrašnjoj Dijagnozi u 13,30.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog