Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Još jedno priznanje Vladimiru Geigeru

  Đakovački povjesničar dr. Vladimir Geiger dobitnik je “Nagrade Ljubica Štefan” koju dodjeljuje Hrvatska kulturna zaklada, odnosno Hrvatsko slovo za povijesnu publicistiku. Geiger je tu nagradu, kako se navodi u obrazloženju, dobio za radove, odnosno istraživački projekt “Ljudski gubici Hrvatske u Drugom svjetskom ratu i poraću”, te za knjigu “Josip Broz Tito i ratni zločini”.
  “Nagradu nisam očekivao, ali očito da ono što sam radio u prošloj godini je zapaženo”, kratko je za naš radio prokomentirao Geiger najavivši da se nastavlja baviti tom problematikom i dalje. Ističe da o toj ne tako davnoj hrvatskoj prošlosti, pa tako ni o samom Titu, još uvijek nema čak ni znanstvenog dijaloga suprotstavljenih strana.
  Upravo ta tema, odnosno komunistička represija pred kraj Drugog svjetskog rata i poraća ostaje i dalje u središtu pozornosti njegova znanstvenog istraživanja, a trenutačno, kako kaže, zajedno s još jednim đakovačkim povjesničarom dr. Brankom Ostajmerom privodi kraju katalog i postav za izložbu o Prvom svjetskom ratu u Đakovu i Đakovštini koja će biti otvorena krajem lipnja u Muzeju Đakovštine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog