Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovački vatrogasci zamijenit će dalmatinske na poplavljenom području

  Nakon što su dosad sudjelovali u dostavi humanitarne pomoći poplavljenim područjima, đakovački vatrogasci, kako doznajemo od zapovjednika Ivana Klemena, uskoro bi mogli biti angažirani i na sanaciji terena s kojega se voda povlači.
  “Za dalje očekujemo, nakon povlačenja priobalnih vatrogasaca kojima 15. lipnja počinje požarna sezona u Dalmaciji kamo se oni vraćaju, da nastavimo posao koji oni trenutno rade, odnosno sanaciju poplavljenog terena”, najavljuje Klemen.
  Đakovčaki vatrogasci, kako ističe zapovjednik Klemen, stavili su se na raspolaganje glavnom vatrogasnom zapovjedniku i imaju spremno 20 ljudi i četiri vozila za taj posao.
  “To možemo napraviti, a da ne oslabimo protupožarnu zaštitu na području grada, posjedujemo više od 15 vatrogasnih vozila, tako da četiri vozila i 20 vatrogasaca na ukupni broj od 400 vatrogasaca zbilja nije puno, a njima tamo će pomoći”, kaže Klemen.
  Doznajemo također da su u DVD-u Đakovo nabavili novi mjerni uređaj za detekciju plinova koji će im dobro doći pri intervencijama. Grad je, kako ističe zapovjednik Klemen, osigurao novac, odnosno potrebnih 7.500 kn, plus PDV, a uređaj mjeri sve plinove koji se mogu naći na nekom prostoru, odnosno eksplozivnu koncentraciju, koncentraciju kisika, ugljičnog monoksida, sumporovodika, koncentraciju zemnog plina i propana i butana. Isto tako, pojašnjava Klemen, uređaj mjeri i koncentraciju metana koji vatrogasci susreću prilikom ulaska u bunare.
  Novi uređaj je vrlo osjetljiv i pouzdan, a zamijenit će stari koji se više ne može umjeravati i koji je korišten 10 godina.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog