Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Veliko zanimanje za program Erasmus plus

  U organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije i Grada Đakova danas su predstavljeni europski projekti vezani uz školstvo, odnosno „Pregled mogućnosti za strukovno i opće obrazovanje u školama unutar programa Erasmus plus” . Cilj je, kako je pojasnio Ozren Pavlović Bolf, voditelj Odjela za opće obrazovanje, upoznati škole i vrtiće s mogućnostima sudjelovanja u projektima europskih razmjena i stručnih usavršavanja za nastavnike.
  Erasmus plus je naziv za zajednički europski fond u školstvu koji zamjenjuje sedam dosadašnjih programa, a kroz taj će fond Europska unija tijekom sedam godina osigurati 14,7 milijarda eura za jačanje obrazovanja, usavršavanja, za sport, položaj mladih u Europi.
  Preko programa Erasmus plus više od četiri milijuna mladih ljudi, studenata i odraslih steći će iskustvo i vještine studiranjem, usavršavanjem i volontiranjem u inozemstvu, a za to pokazuju sve više zanimanje i đakovački prosvjetari. Neki od njih već sudjeluju u sličnim projektima.
  Agencija za mobilnost samo prošle godine financirala je oko 200 projekata u koje je bilo uključeno oko 3.000 sudionika koji su stekli različita iskustva u zemljama Europske unije. Prosječna cijena stručnog usavršavanja je oko 2.000 eura, projekti su bili oko 25.000 eura po partneru za dvije godine, a sudionicima se pokrivaju troškovi puta do 500 eura, boravka, kotizacije, a sada i troškovi menadžeriranja.
  Iz Ureda gradonačelnika podsjećaju sve odgojne i obrazovne institucije u Gradu da je u tijeku Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga kako bi se pripremila zaliha infrastrukturnih projekata čija bi se provedba mogla financirati iz Europskoga fonda za regionalni razvoj (ERDF) u programskom razdoblju 2014. – 2020. Rok za dostavu projektnih prijedloga je 30. lipnja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog