Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Zaustaviti širenje karcinoma dojke u mlađoj populaciji

    Godišnje se u Hrvatskoj otkrije oko 2.000 žena oboljelih od raka dojke, a njih oko 900 umre. Najnoviji su to podaci koji upozoravaju na važnost prevencije, a upravo to je i cilj akcije Dan narcisa koju u Đakovu redovito organizira Udruga žena za borbu protiv raka dojke “Roseta”.
    “Alarmantni su to podaci koji iziskuju napore na svim razinama kako bi se došlo u fazu ranog otkrivanja karcinoma dojke kada je on 99 posto izlječiv”, kaže predsjednica Rosete Marija Borčić. Na važnost ranog otkrivanja karcinoma dojke upućuje i akcija Ministarstva zdravlja, ističe predsjednica Rosete uz napomenu kako se premalo radi na informiranosti žena. Upozorava da se dobna granica koju zahvaća kracinom dojke sve više spušta ispod 50 godina. “Zajedničkim naporom svih, širokom edukativnom akcijom i informativnom kampanjom treba zaustaviti to progresivno širenje karcinoma dojke u mlađoj populaciji žena”, zaključuje predsjednica đakovačke Rosete Marija Borčić.
    Članice Rosete dijelile su edukativne letke s uputama o važnosti ranog otkrivanja raka dojke, te o važnosti samopregleda, a prihod od prodaje narcisa, koje su darovale mnoge žene, namijenjen je oboljelima od te opake bolesti.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog