Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zaštita izvornosti kulena

  Ministarstvo poljoprivrede uputilo je Europskoj komisiji dva Zahtjeva za registraciju oznake zemljopisnog podrijetla na EU razini i to za “Slavonski kulen”/”Slavonski kulin” – Oznaka zemljopisnog podrijetla. drniški pršut – Oznaka zemljopisnog podrijetla.
  Po zaprimljenoj dokumentaciji Europska komisija na odgovarajući način, u roku od šest mjeseci, razmatra svaki zaprimljeni zahtjev kako bi provjerila opravdanost i ispunjavanje uvjeta odgovarajućeg sustava, a nakon toga se objavljuje Jedinstveni dokument predmetne oznake u Službenom listu Europske unije, pojašnjava se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.
  U roku od tri mjeseca od objave svaka fizička ili pravna osoba izvan Republike Hrvatske može podnijeti prigovor na objavljeni zahtjev za registraciju oznake koji se rješava u roku od osam mjeseci, a ukoliko ne bude podnesenih prigovora, odnosno ukoliko stranke postignu sporazum ili Europska komisija odbije prigovor, oznaka se registrira i upisuje u registar Europske unije -DOOR bazu, a kada se oznaka registrira to znači da je proizvod zaštićen na području cijele EU i navedena zaštita je vremenski neograničena.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog