Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • SDP: Srednjoškolski program prilagoditi tržištu rada

  “Nakon 4 duge godine konačno se rješavaju imovinsko – pravni odnosi, koji su do sada bili prepreka za početak gradnje nove Ekonomske škole u Đakovu”, navodi se u najnovijem priopćenju Gradskog odbora SDP-a. Od gradske vlasti se očekuje da pokrene projekte važne za grad i građane što proje, a od Županija da pokaže više interesa i brige za Đakovo i Đakovčane.
  Pozivajući se na najnovije podatke Zavoda za zapošljavanje, koji pokazuju da je u Đakovu trenutno više od 1.100 nezaposlenih osoba sa završenom srednjom školom, iz SDP-a upozoravaju da se u Županiji i Gradu ne posvećuje dovoljno pozornosti srednjoškolskim obrazovnim programima i potrebi za njihovo mijenjanje, odnosno prilagođavanju potrebama tržišta.
  Upravo stoga je, kako stoji u priopćenju, đakovački SDP preko županijske vijećnice Sanje Vargić pokrenuo inicijativu da se na sljedećoj sjednici Skupštine Osječko-baransjek županije na dnevni red uvrsti strategija uvođenja novih programa u srednje škole, s naglaskom na informatičke tehnologije, za kojima već sada postoji velika potreba, a predviđa se da će u idućim desetljećima trebati gotovo 900 000 ovakvih zanimanja na području Europske unije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog