Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • ORaH: “Gradske tvrtke poligon za političko kadroviranje”

  “Poslovanje gradskih tvrtki i sastav upravljačkih i nadzornih tijela u tim trgovačkim društvima i dalje je bez uvida javnosti i, prema percepciji građana, one već duži niz godina služe kao poligon za političko kadroviranje i zapošljavanje osoba bliskih izabranoj vlasti”, tvrdi u svom priopćenju Ivona Krajina, povjerenica OraH-a za grad Đakovo. U toj stranci smatraju da građani o poslovanju gradski tvrtki i njihovim poslovnim rezultatima znaju vrlo malo, ili gotovo ništa, te da im se otežava nužan pristup informacijama. “Netransparentno poslovanje plodno je tlo za razvoj cijelog spektra koruptivnih radnji i aktivnosti”, tvrde u OraH-u zalažući se za otvaranje tih tvrtki prema građanima.
  “Periodična izvješća o radu i financijskom poslovanju gradskih tvrtki mogu se naći samo u rukama gradonačelnika i vijećnika i ne dopiru do uha javnosti”, konstatira se u priopćenju povjerenice đakovačkog OraHa koja ističe da je neprihvatljivo da se izravna komunikacija s gradskim tvrtkama može ostvariti samo preko jednog telefonskog broja, što je, ocjenjuje Ivona Krajina, frustrirajuće za građane.
  “Pošteni javni servis u službi građana imperativ je i potreba kako za gradske tvrtke, tako i za gradsku upravu, a nedostatak političke volje više ne može biti opcija”, zaključuje povjerenica đakovačkog OraHa.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog