Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I predsjednik Josipović na 12. Strossmayerovim danima?!

  Već tradicionalno krajem svibnja u Đakovu se održavaju Strossmayerovi dani, a tema ovogodišnjih 12. po redu je “Strossmayer i glazbenici”. Ta tema bit će obrađena na znanstvenom skupu na kojemu će izlagati akademik Zoran Juranić i maestro Ivo Andrić, a priprema se i izložba istog naziva na kojoj će biti objavljen dio korespondencije biskupa Strossmayera i poznatih glazbenika.
  S obzirom na temu ovogodišnjih Strossmayerovih dana, očekuje se nazočnost i predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, najavio je predsjednik Povjerenstva Ivica Mandić.
  I ove godine dio programa Strossmayerovih dana je i koncert Zagrebačke filharmonije u đakovačkoj katedrali koji će se održati u utorak, 27. svibnja u 19,30.
  Osim o pripremama, na sjednici Povjerenstva za organizaciju Strossmayerovih dana bilo je riječi i o obilježavanju velikih Strossmayerovih jubileja sljedeće godine; 200. obljetnice rođenja i 110. godišnjice smrti.
  Tim povodom Hrvatska pošta će izdati prigodnu marku, a prema zaključku članova Povjerenstva, uputit će se i prijedlog Hrvatskoj narodnoj banci da se Strossmayerove obljetnice ovjekovječe i na prigodnom zlatniku.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog