Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnik: “I nominacija Đakova za “Zlatni cvijet Europe” je pobjeda”

  Europska asocijacija za cvijeće i krajobraz, sa sjedištem u Bruxellesu, na sjednici Glavne skupštine i Međunarodnog žirija Zlatni cvijet Europe promovirala je Đakovo u hrvatskog kandidata za tu prestižnu nagradu u kategoriji gradova iznad 15.000 stanovnika, a taj certifikat i službeno je gradonačelniku Zoranu Vinkoviću uručio Vojko Pleština, predsjednik Asocijacije za cvijeće i krajobraz za Hrvatsku na prigodnoj konferenciji za novinare.
  “Naš grad se na taj način našao među 19 europskih gradova od 1.700 prijavljenih iz 12 europskih zemalja, koji će se u toj kategoriji natjecati za prestižnu međunarodnu nagradu Zlatni cvijet Europe 2014.”, istaknuo je gradonačelnik Vinković naglasivši da je već sama nominacija veliki uspjeh, odnosno pobjeda.
  “U svakom slučaju Grad Đakovo će se potruditi da ovu nominaciju i opravda”, poručio je gradonačelnik zahvališvi se građanima koje smatra najzaslužnijima za izgled grada kao mjesta ugodnog za življenje, ali uz napomenu “nastranu teška gospodarska situacija i sve ono čime je Hrvatska opterećena”.
  Međunarodni žiri sastavljen od 11 članova boravit će u Đakovu 26. i 27. lipnja, najavio je Pleština pojasnivši da će se svaki grad ocjenjivati u 10 kriterija bodovima do 100.
  “Uz uređenost, odnosno ljepotu grada, cvijeće, hortikulturu, žiri ocjenjuje kvalitetu života i življenja građana, vodi se posebno računa o vodama, parkovima i parkovnoj arhitekturi, čistoći grada, kanalizacija, obnovljivi izvori, edukacija, udruge građana i općenito koliko su građani uključeni u pripreljenost grada za što bolju kvalitetu života”, pojasnio je Pleština.
  Osim Đakova, pred čijim građanima je, kako je rečeno, još puno posla do lipnja žele li to priznanje, hrvatski kandidat je i grad Nin, ali u kategoriji do 3.000 stanovnika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog