Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Đakovo govorilo jezikom kazališta”

  Proglašenjem najboljih predstava, a to su one u izvedbi akademije iz Cluja iz Rumunjske (To bee or not to bee) i Linza iz Austrije (Ohne titel nr 1), te praizvdebom predstave “Košarkaš na Mjesecu”, koja je nastala po predlošku istoimenog romana đakovačkog književnika Mirka Ćurića, završen je 7. Međunarodni festival kazališnih akademija Dioniz čiji slogan je bio “Igrom do sebe”.
  ” Iako su sudionici došli iz desetak europskih zemalja i govorili različitim jezicima, Đakovo je tijekom Dioniza govorilo jedinstvenim jezikom kazališta”, čulo se na svečanosti zatvaranja.
  Najavivši nastavak tog projekta gradonačelnik Zoran Vinković istaknuo je da je Đakovo tijekom Dionizijeva festivala bilo srce europske kulture, što je bilo i u doba biskupa Strossmayera.
  “Đakovo ostaje ne samo dio, nego i glavni pokretač ovog festivala, a nadam se da ćemo vrlo brzo dobiti i sredstva iz Europske unije upravo za ovaj festival jer je ovo festival koji znači Europu u malom”, naglasio je gradonačelnik Vinković.
  Na nastavak partnerstva s gradom Đakovom i dalje računa dekanica Umjetničke akademije iz Osijeka Helena Sablić Tomić koja je je istaknula da se Đakovo pokazalo kao pravi organizator, te je najavila da će “Zeleno” biti tema 8. Dionizijeva festivala.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog