Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovo – EU prijestolnica kulture 2020.?

  Kakvi su potencijali đakovačke kulture kada je u pitanju mogućnost iskorištenja programa EU Kreativna Europa u razdoblju do 2020. godine i ima li Đakovo šanse postati Europska prijestolnica kulture te godine? Pitanju su to koja su se nametnula nakon što su predstavnici Ministarstva kulture predstavili te programe kulturnim djelatnicima grada.
  “U tom sedmogodišnjem razdoblju ukupno je za te programe predviđeno 1,4 mlrd eura, a za potprogram Kultura 400 milijuna”, pojasnio je Mladen Špehar iz Ministarstva kulture, istaknuvši da se na natječaje mogu prijaviti sve kulturne institucije.
  Grad Đakovo je itekako zainteresiran da se i kroz kulturu povuku sredstva Europske unije, konstatirao je gradonačelnik Zoran Vinković.
  “S obzirom da će Hrvatska i Irska kandidirati gradove za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, Grad Đakovo, kao grad kulture zainteresiran je za to”, najavio je gradonačelnik Vinković pojasnivši da se na temelju kulturnih manifestacija poput Vezova, Bušara, STrossmayerovih dana, Dionizijeva festivala mogu povući sredstva iz EU fondova.
  Natječaj za nominiranje gradova za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine bit će objavljen u svibnju i lipnju, a koji će grad biti odabran znat će se 2016. godine, najavila je Anera Stopfer iz Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju Ministarstva kulture.
  Natječajna procedura je vrlo jasna i jednostavna i omogućuje svakom mjestu da se prijavi, s tim da će se nakon prvog kruga odabrati uži krug gradova koji će imati šansu doraditi svoje projekte i kandidirati se za titulu Europske prijestolnice kulture.
  Prezentaciji programa EU Kreativna Europa i Europske prijestolnice kulture bilo je nazočno tridesetak đakovačkih kulturnih djelatnika, a bilo je poslano sto poziva.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog