Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Bunt mame” najavljuju “novo hrvatsko proljeće”

  Zbog ishitrenih i nepromišljenih odluka vladajući i njihova bahatog ponašanja grupa ogorčenih građana nazvana “bunt mame”, koja je nastala u Slavoniji, priprema 21. ožujka mirni prosvjed na Markovu trgu u Zagrebu. Toga dana, kako najavljuje inicijatorica bunt mama Vedrana Jurišić iz Osijeka, počinje ” novo hrvatsko proljeće”.
  “Grupa djeluje 10 dana i aktivno radi kako bi se promijenili ili ukinuli zakoni koji ugrožavaju najkritičniju skupinu građana, a to su oni od 20 do 5 godina koji imaju i djecu koja “životare” skupa s njima”, pojašnjava inicijatorica bunt mama.
  Bunt mame su vladajućima istaknule 27 zahtjeva među kojima su smanjenje plaća zastupnicima za minimalno 30 posto, ukidanje njihovih beneficija i drugih povlastica, revizija državnog i privatnog sektora, oduzimanje imovine pravovaljano osuđenima, prestanak rasprodaje nacionalnih dobara i prestanak zaduživanja, a traže i ulaganja u nova radna mjesta, odbacivanje novog prijedlog Zakona o radu.
  “Zabolio nas je prijedlog uštede, odnosno najava smanjenja porodiljskih naknada nakon čega su nam se javile majke sa četvero i više djece kojima su obećavali i status odgajatelja, no ništa od predizbornih obećanja se nije ostvarilo”, rezignirano ističe Vedrana Jurišić.
  U slučaju da vladajući nisu u mogućnosti ispuniti te zahtjeve bunt mame traže njihove ostavke i formiranje nove vlade čiji članovi od 1990. nisu bili u politici, ističe inicijatorica bunta mama Vedrana Jurišić napominjući kako je najviše nezadovoljnih upravo u Slavoniji odakle će biti, kako očekuje najviše prosvjednika. Iz Osijeka do Zagreba i nazad osiguran je prijvoz za samo 50 kuna, a bunt mame traže slične prijevoznike i za Vinkovce, Slavonski Brod i Đakovo. Razumijevanje su posebno pokazali mali prijevoznici koji se nalaze u sličnim problemima, ističu inicijatorice “novog hrvatskog proljeća”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog