Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • U OBŽ najviše poziva na 112

    Danas se obilježava Dan jedinstvenog europskog broja 112 koji je u Hrvatskoj uveden u operativnu funkciju 2005. godine i od tada je, kako ističe Cvjetko Obradović, pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje, zaživio.
    “Svi građani RH pozivamo na 112 ostvaruju pravo na pomoć po svim vidovima zaštite; i po pitanju policije, hitne medicinske pomoći, vatrogastva, gorske službe spašavanja, komunalnog redarstva, inspektorata… “, pojašnjava Obradović.
    O tome koliko je sustav 112 zaživio na području Osječko-baranjske županije govori podatak da je tijekom prošle godine bilo oko 244.000 poziva, što je najviše, odnosno skoro desetina ukupnih poziva u Hrvatskoj. Tijekom prošle godine smanjio se ispod 1 posto broj zlonamjernih poziva, kojih je u početku implementacije sustava bilo daleko više, a sada je to manje i od EU prosjeka.
    Broj namjenskih poziva za traženje pomoći od žurnih službi, bilo da je riječ o hitnoj medicinskoj pomoći, nekom sigurnosnom, odnosno policijskom ili vatrogasnom pozivu u prošloj je godini bilo više od 67.000, ističe pročelnik Obradović.
    “Rezultat je to i edukacije od najmlađih do onih starijih, pa se tako jedinstveni broj 112 sve više shvaća kao glavna komunikacijska točka, što je posebno bilo vidljivo tijekom prošlogodišnjih poplava”, zaključuje pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog