Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Rješavanje “zemljišne trakavice” uskoro

  Reagirajući na navode iz Udruge Đakovština, čiji članovi, odnosno dioničari polažu pravo na zemlju bivše Đakovštine, ravnateljica Agencije za poljoprivredno zemljište Blaženka Mičević pojašnjava da je temeljem Zakona o poljoprivrednom zemljištu iz 1991. godine Republika Hrvatska stekla vanknjižno vlasništvo nad svim poljoprivrednim zemljištem u društvenom vlasništvu, bez obzira tko je bio upisan kao nositelj prava korištenja.
  Agencija, kako ističe, ravnateljica nikome, pa ni radnicima, odnosno dioničarima propale Đakovštine ne osporava pravo vlasništva, ali dodaje da su svi oni upoznati s pravnim stanjem vezanim uz to zemljište za koje tvrde da pripada njima.
  “Oni su se u nekoliko navrata obraćali Agenciji, a ono što im mi možemo reći i pomoći je to da je, sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu koji je sada na snazi, raspolaganje moguće jedino putem javnih poziva, što znači da se i oni imaju pravo javiti na raspisani javni poziv kao i svi ostali poljoprivrednici koji ispunjavaju uvjete”, ističe ravnateljica Mičević.
  Dioničari Đakovštine mogu tražiti zaštitu svojih prava na sudu, ali, s obzirom da je Republika Hrvatska upisana kao vlasnik zemljišta, to ne dovodi u pitanje raspolaganje državnim zemljištem, pojašanjava. Dodaje da je problem u Đakovu to što se natječaji rješavaju po starom zakonu, te da se radi o oko 3.000 hektara podijeljenih u dva natječaja.
  Ravnateljica Agencije za poljoprivredno zemljište najavljuje da će đakovačka trakavica o poljoprivrednom zemljištu biti riješena u ožujku.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog