Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Podrška za dostojanstveno starenje

    Đakovačka Udruga za psihosocijalne potrebe Amadea tijekom ove godine realizira projekt pod nazivom «Život je vrijedan – živi ga», a riječ je o mjesečnim susretima osoba starijih od 65 godina u prigradskim naseljima.
    Uz druženje, susreti podrazumijevaju društvene igre, kreativne radionice, duhovno-rekreativni i glazbeni program, tematska predavanja i druge različite sadržaje.
    “Ciljevi projekta su pružiti psihosocijalnu podršku starijim i osamljenim osobama u njihovom mjestu kako bi lakše prevladali teškoće koje donosi starost, bolest i gubitak dragih osoba, podrška za dostojanstveno starenje, pomoći im da vrednuju svoj život i u toj dobi, da se aktivnije uključe u lokalnu zajednicu, te da se kroz umrežavanje, odnosno povezivanje raznih profila ljudi i organizacija skrene pozornost lokalnoj zajednici da se zajedničkim snagama i malim sredstvima mogu učiniti znatni pomaci za bolje i pravednije društvo. Isto tako, cilj je pronaći volontere u mjestima tih susreta”, pojašnjava voditeljica sestra Natalija.
    Partner projekta je Grad Đakovo, a financira ga Regionalna zaklada za lokalni razvoj Slagalica u sklopu Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.
    Prvi susret održat će se u nedjelju u 15 sati u župnoj dvorani u Selcima Đakovačkim, susret u Piškorevcima zakazan je za 15. veljače, a u Budrovcima 16. veljače u Društvenom domu s početkom u 15 sati.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog