Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Petrokemija donirala gnojivo Srednjoj strukovnoj školi

  Ovih dana je iz Petrokemije dd iz Kutine u Srednju strukovnu školu Antuna Horvata stigla nova donacija od dvije tone umjetnih gnojiva i tekućeg gnojiva (Fertine) za plasteničku proizvodnju.
  Nastavak je to uspješne suradnje koja se ponajviše očituje u zajedničkoj provedbi demonstracijskih gnojidbenih pokusa i posjetima učenika pogonima Petrokemije, pojašnjava ravnatelj Mirko Ćurić ističući da je Srednja strukovna škola jedna od deset hrvatskih škola u programu suradnje s Petrokemijom, a u izvođenje demonstracijskih pokusa na voću, povrću, cvijeću te ratarskim kulturama uključeni su gotovo svi nastavnici poljoprivrednih predmeta i učenici.
  Osim donacija u materijalu, za svaki pokus Petrokemija plaća školi po 1500 kuna, a svrha pokusa je omogućiti učenicima stjecanje novih znanja i vještina, te njihovu primjenu u praksi dok Petrokemija ima prigodu kroz pokuse dobiti rezultate učinkovitosti pojedinih gnojiva.
  Prošle školske godine su za demonstracijski gnojidbeni pokus Petrokemijini stručnjaci odabrali povrtne kulture rajčicu i papriku, a pokus je izveden  na školskom imanju Ivandvor, gdje učenici poljoprivrednih struka odrađuju praktični dio nastave.
  Demonstracijski gnojidbeni pokusi bit će izvedeni i ove godine, najavljuje ravnatelj Ćurić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog