Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Od budrovačke svinjokolje, zvončara i buša do Super Zokija, Tita i Jugoslavije”

  konjanicinaftasi s Jadrana Ni kiša nije pokvarila ugođaj jubilarnih 20. Đakovačkih bušara u čijoj pokladnoj povorci je ulicama grada, prema riječima organizatora, prošla 51 maskirana skupina s oko 3.500 sudionika, te nekoliko desetaka konjanika. Bilo je tu likova iz dječjih bajki, koje su oživjeli polaznici Dječjeg vrtića i maskirane skupine predškolskog uzrasta, tradicionalnih maski kulturno-umjetničkih društava iz Slavonije i Baranje, prepoznatljivih zvončara iz Kvarnera, gusara iz Omiša, ali i buša iz susjedne Mađarske.
  Posebno su zanimljive bile suvremene maske koje govore o aktualnom političkom i gospodarskom trenutku, pa je publika mogla vidjeti pravu budrovačku sinjokolju u svim njezinim fazama, propale tajkune, političare i političarke, bogate naftaše s Jadrana, ministricu graditeljstva, ministra financija, čak i premijera «Super Zokija» u kojega se maskirao gradonačelnik Zoran Vinkoivć.
  Pozornost mnogih privukli su gosti iz Vrbovca sa svojom maskom «Jučer, danas, sutra», pa se tako ispred Gradske vijećnica čula i zakletva pionira, plesalo se Kozaračko kolo, klicalo Titu i pjevalo «Jugoslavijo, Jugoslavijo».
  «Ovogodišnja pokladna povorka 20. Đakovačkih bušara na vrlo zanimljiv način spojila je tradicionalno i suvremeno i na karakterističan način progovorila o našoj zbilji», ocjena je organizatora koji su dodijelili i priznanja najuspješnijim maskama u 11 kategorija.
  Jubilarni 20. Đakovački bušari završili su koncertom Slavonskih lola u Gradskoj nastavno sportskoj dvorani.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog