Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nedjeljom poslije podne bez dežurne ambulante

  Od 1. ožujka vikendom će biti skraćeno radno vrijeme dežurne ambulante opće medicine u đakovačkom Domu zdravlja. Razlog je, kako doznajemo od ravnatelja Bore Knezovića, smanjeni broj raspoloživih liječnika.
  “Dosad su bili svi liječnici uključeni u dežurstvo, i liječnici Doma zdravlja i koncesionari, a sada je ostavljena mogućnost koncesionarima da odrade ako žele. Prema izvještajima HZZO, od 18 liječnika; 16 obiteljske medicine i 2 pedijatra, njih se 3 izjasnilo da bi radili u dežurstvu, tako da nam je smanjen broj raspoloživih liječnika na pola i mi smo bili dužni to dežurstvo skratiti na način da će dežurna ambulanta raditi subotom od 15 do 20, a nedjeljom od 8 do 14 sati”, pojašnjava ravnatelj Knezović.
  Dodaje da je nedjeljom poslijepodne bilo i manje pacijenata, a osim toga, nije radila ni ljekarna, pa nije bilo moguće podići lijekove.
  S tim u vezi Knezović upozorava građane da hitna medicinska pomoć nije ugovorena kao dežurna ambulanta, da nema ni recepte ni uputnice, pa je do hitne moguće doći samo telefonskim pozivom na 112 ili 194.
  U đakovačkom Domu zdravlja doznajemo također da je stigla uporabna dozvola za novi RTG uređaj koji počinje s radom u ponedjeljak, a za desetak dana bit će u funkciji i novi digitalni zbuni rendgen.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog