Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Na 20. Bušarima očekuje se 4.000 sudionika

  Ovogodišnji jubilarni, 20. Đakovački bušari održat će se u subotu i nedjelju, a okupit će više od 4.000 sudionika iz Slavonije i Baranje, iz drugih dijelova Hrvatske gdje je tradicija sličnih manifestacija, a gosti stižu i iz susjedne Mađarske.
  Najavio je to na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković istaknuvši da su Bušari jedna od najvećih pokladnih manifestacija u Hrvatskoj. Najavio je i iznenađenja, među kojima i jednog gosta “koji dugo nije bio u gradu, a zbog kojega je ijeli protokol dignut na noge”.
  Đakovački bušari počinju Gastro festom u subotu od 9 do 13 sati na korzu, nastavljaju se pokladnim jahanjem u Piškorevcima u 11 sati, a središnji dio manifestacije je pokladna povorka ulicama grada u nedjelju u 15 sati u kojoj će se, kako je najavio Tomislav Vukovitć, naći brojne maske kao odgovor na aktualnu situaciju u gradu, ali i u zemlji. Bit će tu dječjih skupina iz vrtića i predškole, te kulturno-umjetnička društva koja, kako je rekao Vuković, nastavljaju dugu tradiciju.
  U pokladnoj povorci bit će i konjanici, a nakon primopredaje vlasti, program će se nastaviti u Gradskoj nastavno-sportskoj dvorani koncertom Slavonskih lola i proglašenjem najuspjelijih maski.
  Jubilarni 20. Đakovački bušari donose novo ruho jer je ta manifestacija, kako je pojasnila direktorica Turističke zajednice Marija Burek, prerasta u kulturno-zabavnu manifestaciju i, uz Đakovačke vezove, još jedan prepoznatljivi brend Đakova.
  I ove godine u velikoj pokladnoj povorci Đakovačkih bušara naći će se i maske koje su na Unescovoj listi nematerijalne baštine, a to u mohačke buše i zvončari s područja Kastavštine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog