Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kampanja “Jedna milijarda ustaje” i u Selcima

  Osnovna škola Đakovački Selci priključila se kampanji pod nazivom ” JEDNA MILIJARDA USTAJE”, koja se 14.veljače provodi u cijelom svijetu.
  Učenici osmog razreda, u suradnji s knjižničarkom Ankicom Karakaš Radošević i profesoricom hrvatskog jezika Senkom Klemen, održali su radionicu na temu „Milijarda ustaje“ te tako pridonijeli u borbi protiv nasilja nad ženama. Naime, kampanja “Milijarda ustaje” poziv je na prekid šutnje o zlostavljanjima, kao i poziv svim zlostavljanim ženama i djevojčicama da ustanu i progovore o svojim tragičnim iskustvima.
  Najnoviji podaci, koje su objavili Ujedinjeni narodi, govore kako će svaka treća žena ili djevojčica na svijetu tijekom svojeg života biti zlostavljana, što dovodi do ukupne brojke od oko jedne milijarde zlostavljanih žena i djevojčica.
  Nakon odgledanog dokumentarnog filma koji progovara o ropstvu u 21.stoljeću, te nasilju nad ženama, učenici su održali okrugli stol te razgovarali o svojim dojmovima., a svoje su misli i dojmove oblikovali u poruke, ispisali ih na balonima i pustili u nebo kao simbol slobode i prava svake žene na slobodan i miran život.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog