Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I gradonačelnik protiv ukidanja Suda u Đakovu

  Na Nacrt zakona o područjima i sjedištima sudova reagirao je i gradonačelnik Zoran Vinković koji je uputio i službeni dopis Ministarstvu pravosuđa.
  “Svođenje Općinskog suda u Đakovu, s tradicijom od 1850. godine, na stalnu službu, uz prikriveni naum njegova ukidanja, za građane će značiti ograničavanje pristupa pravosudnim tijelima”, tvrdi gradonačelnik Vinković.
  Podsjeća da je slične odluke donosila i bivša vlada kada je kaznene predmete prebacila Sudu u Našice kojemu je prijetilo zatvaranje.
  “Općinski sud u Đakovu jedan je od rijetkih koji nema ogromnih zaostataka predmete, a najvažnije je da se ovakve odluke ne mogu donositi bez šire javne rasprave i takva odluka mora biti u interesu građana”, poručuje odgovornima gradonačelnik.
  Predloženi Nacrt zakona nema nikakvih dodirnih točaka s racionalizacijom sustava, uvjeren je đakovački gradonačelnik.
  “Neću reći da je to još jedan udar na Đakovo, ali takva racionalizacije se, u svakom slučaju, ne smije događati jer mnoge jedinice lokalne samouprave ostaju bez institucija koje grad čine gradom”, tvrdi Vinković koji također smatra da predloženim Nacrtom zakona o područjima i sjedištima sudova Đakovo dugoročno ostaje bez svoga suda.
  “To nije regionalizacija i decentralizacija, nego nova centralizacija”, zaključuje gradonačelnik ponavljajući da “građani moraju biti prvi”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog