Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dugoročno, Đakovo ostaje bez suda

  Reforma pravosudnog sustava izaziva sve veću pozornost, posebno u manjim sredinama, a razlog je najavljeno ukidanje sudova. Naime, prema Nacrtu Zakona o područjima i sjedištima sudova, koji je tijekom jučerašnjeg posjeta Osijeku predstavio ministar pravosuđa Orsat Miljanić, Općinski sud u Đakovu se ukida i postaje stalna služba.
  “Ako prođe ovaj sustav, Općinski sud u Đakovu postat će stalna služba koja će postojati sve do onog trenutka dok sud koji će biti nadležan, a to je Općinski sud u Osijeku, ne stekne sve tehničke uvjete da svi sudovi, a to su Đakovo, Našice, Valpovo i B. Manastir, fizički prijeđu u Osijek, a kada to bude – to znači neće biti suda u Đakovu i stranke će morati dolaziti u sud u Osijeku”, pojašnjava aktualni predsjednik Općinskog suda u Đakovu Stanko Kuburić.
  Dugoročno gledano, Đakovo će, kako pojašnjava, ostati i bez stalne službe.
  Stanko Kuburic Opcinski sud “To se može dogoditi za tri, četiri ili pet godina, a na primjeru Općinskog državnog odvjetništva Đakovo vidljivo je da će se to dogoditi za 2 godine, odnosno da će oni od sljedeće godine i fizički morati dolaziti u Osijek. Pretpostavka je da je to sudbina i Općinskog suda u Đakovu i drugih sudova”, kaže Kuburić.
  S obzirom da je javna rasprava tek počela, očekuju se reakcije, ali ne samo iz pravosudnih krugova.
  “Velike su primjedbe na ovaj način reorganizacije sudova, a osnovna je da se na taj način sve centralizira i da će građani morati putovati u Osijek radi pravne zaštite”, zaključuje Kuburić.
  Za građane se ništa bitno neće mijenjati trenutačno, ali za koju godinu i oni će, kao i svi zaposlenici đakovačkog Suda, morati putovati u Osijek, ističu poznavatelji najavljene reforme pravosudnog sustava.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog