Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Samo na plaći ravnatelja ušteda 1,2 mil. kuna”

  “S obzirom da je još uvijek na saborskoj plaći, gradonačelnička plaća trenutačno je 0 kuna, zamjenici gradonačelnika primaju neto naknadu 2.604 kune, predsjednik Gradskog vijeća 2.273 kune, a dva potpredsjednika Vijeća 1.818 kuna”, pojasnio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković istaknuvši kako su svi gradski dužnosnici volonteri, te da su to najniže naknade u okruženju.
  Odgovorio je tako na prozivke koje su se pojavile ovih dana, a reagirao je i na kritike iz SDP-a o nezakonitosti rada Centra za kulturu. S tim u vezi podsjetio svoje dojučerašnje stranačke kolege da je upravo SDP bio na vlasti kada je 2005. godine Gradsko poglavarstvo dalo ovlaštenje djelatnici Centra Danici Lešić o obavljanju organizacijiskih i programskih poslova ravnatelja Centra.
  “Da je bio zaposlen novi ravnatelj Centra samo za njegovu plaću bi od 2005. godine iz proračuna otišlo 1,2 milijuna kuna”, istaknuo je Vinković podsjetivši i na odluku o sufinanciranju kino i kazališnih predstava što je omogućilo opstanak te ustanove i normalno funkcioniranje sukladno, kako je naglasio, zakonu.
  “U ovome slučaju gradski SDP proziva gradonačelnika, a zaboravlja da su bili na vlasti, odnosno da sam ja tada, kako član SDP-a, tu odluku donio sukladno zakonu. Postavlja se pitanje što je u stvari danas SDP u gradu Đakovu i zaboravlja li taj SDP svoju prošlost “, pita gradonačelnik.
  Još je jednom najavio inicijativu za izradu projekta spajanja Centra za kulturu i Gradske knjižnice u jednu ustanovu, što bi, kako tvrdi, donijelo dodatnu racionalizaciju i uštedu u gradskom proračunu, a što se tiče kritika prvih 200 dana vlasti odgovorio je da Grad normalno funkcionira, te pozvao dojučerašnje stranačke kolege da se angažiraju pri lobiranju kod središnje vlasti za đakovačke projekte.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog