Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Univerzal preuzima budrovačko groblje

  Oko 150 Budrovčana jučer je na Zboru mještana donijelo odluku o predaji mjesnog groblja u nadležnost Komunalnog poduzeća „Univerzal“ i prihvatilo uvjete pod kojima djelatnici te tvrtke obavljaju ukope, naplaćuju grobna mjesta i održavaju groblje. Slijedi katastarska izmjera groblja i određivanje vlasnika grobova, a na proljeće će početi izgradnja mrtvačnice.
  Donesena je i odluka o postavljanju električnog pogona za zvona na crkvi svetoga Nikole biskupa, a prema riječima gradonačelnika Zorana Vinkovića, pedeset posto troškova snosit će Grad Đakovo, dok će preostali dio platiti sami Budrovčani dobrovoljnim novčanim prilozima raspoređenim na broj kućanstava.
  S obzirom da nakon elektrifikacije sustava za zvonjenje neće morati zvoniti tri puta dnevno, mjesni zvonar će, uz uobičajeno ugošćivanje župnika poslije svetih misa, preuzeti kompletno uređenje crkvenog prostora, održavanje crkvenog ruha i opreme, ali uz nižu naknadu nego do sada.
  Na tradicionalnom zboru Budrovčana bilo je riječi i o potrebi promjene prostornog uređenja mjesta, otvaranju manjih industrijskih pogona s mogućnošću zapošljavanja lokalnog stanovništva, izgradnji kanalizacijske mreže, plinofikaciji, uličnoj rasvjeti, nogostupima, izgradnji obilježja poginulim braniteljima, te o problematici postojanja dvaju folklornih društava s istom djelatnošću.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog