Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Šokačka večera – čuvar tradicije i šokačke baštine

  Udruga Šokaca Đakovštine sinoć je organizirala tradicionalnu, 8. Šokačku večeru koja je u dvorani Nikolina i ove godine okupila više stotina posjetitelja iz Đakovštine i susjednih općina. U uvodnom obraćanju predsjednica Udruge Šokaca Katica Bošnjaković istaknula je tu manifestaciju kao vrijedni doprinos očuvanju tradicije i šokačke baštine.
  pobjednici sokacka 14. Šokačku večeru otvorio je gradonačelnik Zoran Vinković, zaželjevši da manifestacija još dugo traje i doprinosi očuvanju šokačkih običaja. Grad Đakovo kao pokrovitelj osigurao je zlatne dukatiće za najljepše narodne nošnje koje je pobjednicima uručio predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo.
  Najljepše nošnje, prema ocjeni stručnog suda, imali su par Marinović iz Nove Kopanice, Jelena Požega iz Novih Mikanovaca i Mato Adrić iz Novih Perkovaca:
  Posebnu nagradu Udruge Šokaca za najljepšu nošnju osvojila je četverogodišnja Antonela Ćurić iz Đakova, te Josip Tremboš i Ankica Pavelić. U programu su još nastupile i pučke pjesnikinje Magdalena Teufel i Katica Špiranec, a posebni gosti ovogodišnje Šokačke večeri bili su predstavnici Hrvatskog kulturnog društva Međimurje iz Ljubljane.
  sokci 14. Tijekom večeri, uz Tamburaški sastav Zvona,plesalo se šokačko kolo, pjevali bećarci, a organizirane su i druge zabavne i nagradne igre, kao i tombola od čijeg će prihoda i ove godine Udruga Šokaca kupiti još jednu tamburu za Glazbenu školu. Posjetiteljima je poslužena i bogata šokačka večera.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog