Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • SDP nezadovoljan radom koalicije HDZ-a i HDSSB-a

  Osvrtom na jučerašnju 6. sjednicu Gradskog vijeća reagirali su iz SDP-a, a u priopćenju se, osim žaljenja što nije bilo rasprave o izvješću gradonačelnika o dosadašnjem radu, ističe da je tijekom aktualnog sata vijećnik te stranke Josip Matkov upozorio na problematiku funkcioniranja mjesnih odbora, te posebno istaknuo činjenicu da mjesni odbori nemaju ni svoj žiro račun, odbacivši tvrdnje gradonačelnika kako to nije u skladu sa zakonom.
  “Postoji određeni broj gradova koji funkcioniraju kroz mjesne odbore koji kao pokretači nekih manjih projekata na svom području služe poboljšanju života tih gradova”, navodi se u priopćenju uz podsjećanje da Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi omogućava da vijeća mjesnih odbora donose i financijski plan i godišnji obračun za što im je potreban žiro račun.

  SDP-ovu vijećnicu Vlatku Berc zanimalo je postoji li projekt koji je aktualna koalicija HDZ-a i HDSSB-a prijavila na natječaj iz operativnog programa Regionalna konkurentnost za razvoj i unapređenje regionalne infrastrukture i jačanje atraktivnosti regija namijenjen jedinicama lokalne samouprave, pa pošto nije dobila konkretan odgovor zatražila ga je u pisanom obliku.
  U SDP-ovu priopćenju navodi se također da su vijećnici te stranke bili protiv imenovanja HDZ-ovaca Solde i Tomičića za predstavnike grada u Povjerenstvu za dodjelu zakupa na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske i u Povjerenstvu za procjenu troškova stavljanja u funkciju poljoprivrednog zemljišta uz obrazloženje da taj posao moraju odraditi nestranačke i prije svega stručne osobe koje zadovoljavaju sve uvjete. U SDP-u smatraju da je to problem koji se mora što prije riješiti.
  U SDP-ovoj reakciji na jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća navodi se da su vijećnici te stranke bili suzdržani pri imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Centra za kulturu, jer smatraju da ta odluka nije zakonita, te da se već devetu godinu krši zakon. Uz konstataciju da se aktualnoj vršiteljici dužnosti treba omogućiti da radi svoj posao u zakonskim okvirima, SDP upozora da je ponovno imenovanje vršitelja dužnosti moguće na maksimalno godinu dana.
  Na kraju priopćenja navodi se da je SDP nezadovoljan radom koalicije HDZ-a i HDSSB-a, a jučerašnja 6. sjednica, kako tvrde, samo je još jedan dokaz da ni 200 dana nakon izbora ta koalicija nema ni viziju, ni program kako pomoći Gradu i građanima”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog