Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mandić: “Savka kao ideal političarke”

  U Hrvatskom domu sinoć je održana slavonska premijera dokumentarnog filma “Savka” o hrvatskoj političarki koja je obilježila politička zbivanja početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća poznata kao “Hrvatsko proljeće”, a bila je i utemeljiteljica Hrvatske narodne stranke.
  Premijeru je popratilo stotinjak članova, simpatizera i poštovatelja Savke Dabčević Kučar koja je, kako je uoči premijere istaknuo Ivica Mandić, “bila ideal, odnosno uzor političarke koja se borila za ideje ravnopravnosti, čistih računa i koja je svojim djelovanjem pridonijela stvaranju hrvatske države”.
  publika na premijeri filma o Savki Podsjetio je na zbivanja šezdesetih godina prošlog stoljeća u tadašnjoj SFRJ koja su kulminirala promjenama u Srbiji i Hrvatskoj, a nakon kojih je, nakon sjednice u Karađorđevu, cijelo političke rukovodstvo tadašnje SR Hrvatske, zajedno sa Savkom, zbrisano s političke scene.
  Prema Mandićevim riječima, upravo ta zbivanja, u kojima je Savka imala značajnu ulogu, rezultirala su ustavnim reformama iz 1974. godine na temelju kojih je i stvorena suvremena hrvatska država.
  “Film na dokumentaran način svjedoči o životu i djelu za buduće generacije koje će učiti o Savki”, zaključio je Mandić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog