Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Građanska inicijativa: “Sačuvati đakovačku prošlost za budućnost”

  “Prošlost za budućnost” – naziv je projekta kojega je pokrenula Građanska inicijativa na čelu s Dankom Kočišem, a kojoj je cilj prikupiti, odnosno spasiti veliki broj starih fotografija, slika te video vrpci, kao i izjava naših najstarijih sugrađana o događajima iz đakovačke prošlosti. Time se, naglašava Kočiš, želi sačuvati gradsku povijesnu baštinu od zaborava.
  “Projekt je zamišljen tako da članovi Građanske inicijative svake subote od 1. ožujka do 2. kolovoza 2014.g. prihvaćaju materijale od građana koji će slobodno donositi stare fotografije i filmove do našega štanda na korzu, gdje će se materijali preuzeti, označiti i dokumentirati od koga je preuzeto, zapisati podatke o osobi, povijesti nastanka materijala, autoru itd., te pristupiti digitalizaciji materijala koji će po završetku biti vraćen donositelju, odnosno vlasniku”, pojašnjava Kočiš.
  Plan je prikupljeni materijal digitalizirati, obraditi i na jedinstvenoj Internet stranici objaviti, odnosno podijeliti sa cijelim svijetom, pojašnjava Kočiš očekujući da će ovaj projekt naići na veliko zanimanje javnosti i Đakovčana, ma gdje se oni nalazili.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog