Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učenici za “Marijine obroke”

  Početkom školske godine Srednja strukovna škola Antuna Horvata priključila se međunarodnom humanitarnom Projektu “Marijini obroci” – projektu koji omogućuje jedan obrok dnevno najsiromašnijoj djeci svijeta na mjestu njihova obrazovanja. Učenicima Škole, u 27 razrednih odjela na satu razrednika prezentiran je film “Child 31” koji govori o svjetskom problemu gladi djece. Za jedno dijete potrebno je izdvojiti 75kn kako bi ono imalo godinu dana jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja, a obrok je kukuruzna kaša, odnosno žganci.
  Cilj projekta je, kako ističe koordinatorica profesorica Maja Breulj, odgajati i obrazovati učenike u skladu s općim kulturnim i civilizacijskim vrijednostima, ljudskim pravima i pravima djece, odgajati ih da žive u multikulturalnom svijetu poštujući različitosti, razvijati toleranciju, te poticati na humanitarno djelovanje, ali isto tako i odgajati ih i obrazovati da aktivno i odgovorno sudjeluju u demokratskom razvoju društva, razvijati socijalne i građanske kompetencije kod učenika, te solidarnost i suosjećanje kao temeljne vrednote.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Učenici 2D/P razreda-pekari izradili su pekarske proizvode i prodavali ih u školi učenicima i nastavnicima i na taj način priključili su se Projektu Marijini obroci.
  U školskom holu postavljena je kutija za prikupljanje povratne PVC ambalaže te će se i na ovaj način pokušat prikupiti financijska sredstva koja će omogućiti jedan obrok dnevno najsiromašnijoj djeci svijeta. Tijekom školske godine planiraju se još neke aktivnosti učenika koji će svojim kreativnim radovima i njihovom prodajom prikupljati financijska sredstva, a važno je naglasiti, kako ističe koordinatorica, da su se učenici dobrovoljno priključili projektu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog