Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prvi Božić u toplini vlastitog doma

  Mlada obitelj Oršolić, Damir i Suzana i njihova dva sina – osmogodišnji Patrik i petogodišnji Robert, ovaj će Božić posebno pamtiti.
  Naime, prvi put dočekat će ga u toplini vlastita doma, odnosno obiteljske kuće u Stanici Đakovačkoj. Kuću su, zahvaljujući programu poticanja stanogradnje na područjima od posebne državne skrbi, počeli graditi u studenome prošle godine, a završili uoči početka ove školske godine, tako da je Patrik novu školsku godinu započeo u novom okruženju.
  Priznaju da su se pribojavali prilagodbe, ali to je prošlo lakše nego su mislili, a i sami su brzo prihvatili način života u novoj sredini. Prije toga živjeli su u Đakovu koje im, kako kažu, nimalo ne nedostaje, jer u Satnici imaju sve ono što je potrebno, sve je na dohvat ruke, a i drugačiji, odnosno prisniji su odnosi u manjoj zajednici, što njima posebno znači.
  Prisjećaju se da i nije baš sve teklo glatko i brzo, bilo je potrebno izvaditi puno potvrda, ali strpljenje i trud su se isplatili. Konačno su u svoj su kući za koju su morali platiti zemljište, a za sve ostalo se pobrinula država osiguravši potreban materijal. Dakako, oni su morali sami opremiti kuću.
  IF Damir i Suzana, kako kažu, dijele sudbinu prosječnih građana Hrvatske. Damir je nezaposleni elektrotehničar, a Suzana je učiteljica što, ipak, ulijeva neku sigurnost, pa su mogli ući u kredit, ali ne onaj dugogodišnji na što bi bili prisiljeni da nisu odabrali put kojim su krenuli.
  Priznaju da su zadovoljni i nadaju se da će doći bolja vremena, pa savjetuju sve mlade obitelji da krenu njihovim putem. To je najbrži način kako doći do vlastitog krova nad glavom o kojem sanjaju mnogi mladi.
  Stoga im upravo ovaj Božić ima posebno značenje i poruku Božića, poruku nade, ljubavi i zajedništva šalju iz topline svoga doma svim ljudima dobre volje.
  Svoju priču Oršolići će ispričati u božićnom izdanju “Treće skupine” u srijedu u 14,05.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog