Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prihvaćen proračun za sljedeću godinu

  Šestosatna sjednica Gradskog vijeća, na kojoj su vijećnici prihvatili rebalans proračuna za ovu i prijedlog proračuna za sljedeću godinu, protekla je u znaku učestalih replika, međusobnog prozivanja i podsjećanja na predizborna obećanja tijekom kampanje, žustrih istupa, opomena, čak i pozivanja na kućni odgoj.
  Proračun za sljedeću godinu u iznosu 65 milijuna kuna prihvaćen je većinom od 14 glasova, a ZA su glasovali HDZ, HDSSB, HSS i vijećnik Tomislav Vuković, dok je protiv bilo 7 vijećnika, odnosno SDP, HNS, HSU, laburisti i HSP Ante Starčević.
  Za predlagatelja gradonačelnika Zorana Vinkovića smanjenje proračuna za ovu godinu sa 83,5 na 66 milijuna kuna, kao i prijedlog proračuna za sljedeću godinu znak je racionalnog i odgovornog ponašanja, te odraz ukupnog stanja, vodeći računa o svim korisnicima. S tim u vezi najavio je pet postotno smanjenje plaća u gradskoj upravi i svim ustanovama, institucijama i poduzećima u kojima je grad većinski vlasnik.
  HDZ je glasovao za proračun zbog toga što je to, kako je naglasio Goran Soldo, stabilizacijski proračun kojim se pokazuje štedljivost i odgovornost, te izbjegavaju nepotrebni prijevremeni lokalni izbori u situaciji kada grad nema novaca za nepotrebne troškove.
  Vijećnik HNS-a Ivica Mandić podsjetio je na realne fiskalne kapacitete grada koji ne premašuju 40 milijuna kuna, zamjerio je što prijedlog proračuna umjesto gradonačelnika pojašnjava predsjednik Gradskog vijeća ističući kako se upravo na proračunu očituje koalicija tih dviju stranaka.
  matkov za govornicom U ime SDP-ovih vijećnika Josip Matkov za proračun je rekao da je neozbiljan i neambiciozan, zamjerio je i netransparentan načina njegova donošenja, te kazao kako je ovim proračunom HDZ preuzeo odgovornost. U SDP-u zamjeraju izostanak rekonstrukcija glavnih ulica u gradu i smanjenje sredstava za Dječji vrtić dok se istodobno, kako je naglasila Vlatka Berc, sufinanciraju privatni vrtići.
  Laburisti, kaže Nikola Lelas, zamjeraju što ih gradonačelnik nije konzultirao pri izradi proračuna zbog čega su, kao i vijećnik HSP-a dr. Ante Starčević, Mato Rajič, uskratili svoju podršku.
  Kao i tijekom rasprave o proračunu, na trenutke je bilo burno i tijekom rasprave o prijedlogu odluke o visini naknade za rad zamjenika gradonačelnika koja je utvrđena u bruto iznosu od 4.491 kune. HDZ-ov Antun Galić podsjetio je da su neki obećavali tijekom predizborne kampanje da će za nula kuna obavljati funkciju. Ivica Mandić podsjetio je pak kako su upravo njega prozivali iz HDZ-a zbog plaće koju je dobivao, a koja je, kako je ponavljao, bila u skladu sa zakonom, kao što je to i sadašnji prijedlog. S tim u vezi pale su i teške riječi između njega i predsjednika Gradskog vijeća koji mu je spočitavao da je koštao grad 360 tisuća kuna godišnje.
  U nastavku sjednice vijećnici su donijeli i odluku o imenovanju članova Kulturnog vijeća u koje su ušli Ivan Andrić, predsjednik, Tomislav Vuković, Marija Adrić, Hrvoje Duvnjak i Adam Rajzl, a imenovano je još osma pridruženih članova.
  Vijećnici su prihvatili izvješće Organizacijskog odbora 47. Đakovačkih vezova založivši se za transparentan rad, odnosno prikaz svih prihoda i rashoda, te daljnje poboljšanje te manifestacije.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog