Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Turkalj: “Strossmayerovo ime brend u inozemstvu”

  Promocijom diplomiranih teologa završilo je trodenvno obilježavanje Dana Katoličkog bogoslovnog fakulteta. Svečanosti su bili nazočni brojni gosti, članovi Senata osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u sklopu kojega i djeluje đakovački KBF, te drugi uzvanici.
  “Na KBF-u studira 212 studenata, ove je godine upisano 47, a diplomanata je 27″, istaknuo je dekan prof. Pero Aračić naglasivši kako je đakovački KBF jedan je od rijetkih fakulteta koji je zaokružio svoj kampus.
  ” KBF nastoji novim specijalističkim poslijediplomskim studijem pastorala kriznih situacija otvoriti nove mogućnosti teolozima u društvu”, naglašava dekan Aračić.
  Promociji diplomiranih teologa bio je nazočan i novoizabrani rektor osječkog Sveučilišta prof. Željko Turkalj koji je podsjetio na početak djelovanja đakovačkog KBF-a u sklopu osječke akademske zajednice, ali i na činjenicu da osječko Sveučilište nosi Strossmayerovo ime koje je, kako je istaknuo, postalo “brend i znak hrvatskog identiteta u inozemstvu”.
  S tim u vezi obznanio je nedavnu odluku Senata Sveučilišta o osnivanju Centra za bibliografsko-dokumentacijsku građu o Josipu Jurju Strossmayeru i crkvenoj povijesti.
  Jučer je, također u sklopu programa obilježavanja Dana KBF-a, održan skup prigodom 1150. obljetnice početka djelovanja svete braće Ćirila i Metoda.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog