Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Preko stotinu Đakovčana na predstavi Ateljea 212; glumcima zasluženi pljesak, šutnja pred mikrofonom

  U sklopu hrvatske turneje, sinoć je u Hrvatskom domu gostovao beogradski Atelje 212 s predstavom “Posjetilac”, autora francuskog dramatičara i romanopisca Érica-Emmanuela Schmitta. Drama se događa 1938. kad nacisti prisvajaju Austriju i počinju progoniti Židove. U glavnim ulogama nastupili su Vojislav Brajović, Dragan Nikolić, Anđelka Simić i Branislav Trifunović. Kako se osjećao nastupajući pred đakovačkom publikom, pitali smo na kraju predstave Voju Brajovića, koji u tome kazališnom komadu glumi osnivača psihoanalize Sigmunda Freuda.
  – Osjećam se jako ugodno. Publika je bila jako skoncentrirana, pažljivo je pratila tu jednu zanimljivu priču o jednom “prvosvećeniku” ateizma i samog Boga. Naravno, ja mislim da je ta iluzija koju je htio pisac Schmitt ostvarena, da vi ne znate je li to bio Bog ili neki luđak koji je posjetio Freuda, rekao je Brajović.
  – Došao sam kao što uvijek dolazim negdje gdje sam rado prihvaćen. Nemam nikavih primjedbi na domaćine, naprotiv, rekao je Brajović. Upitan je li svjestan vremena i okolnosti pod kojima se događa prvo gostovanje nekog srpskog kazališta u Đakovu, odgovorio je:
  – Drago mi je ako smo prvi. Svjestan sam okolnosti. Mi smo u našoj regiji ophrvani nečim što nam samo zagorčava život. Ja to neću tumačiti ni besmislom ni smislom, ali da nam to ne treba – ne treba nam, poručio je glumac.
  Predstava je već 5 godina na repertoaru Ateljea 212, a nakon Đakova, gdje je hrvatska turneja i počela, beogradski glumci nastupit će u Slavonskom Brodu, Puli, Rijeci i Zagrebu. U Đakovu predstavu je pogledalo nešto više od stotinu posjetitelja, nagradivši glumce zasluženim pljeskom. Međutim, pri izlasku, većina nije bila voljna pred mikrofonom izreći svoje dojmove.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog