Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Perićeva fotomonografija o Domovinskom ratu

  U Hrvatskom memorijalno-dokumentacijskom centru Domovinskog rata u Zagrebu danas će biti predstavljena fotomonografija “Đakovačkim objektivom kroz Domovinski rat” našeg sugrađanina i dugogodišnjeg fotografa Marka Perića.
  Monografija donosi fotografije o najvažnijim zbivanjima u Đakovštini i Hrvatskoj od uspostave demokracije 1990. do mirne reintegracije okupiranog teritorija 1998. godine, pojašnjava autor.
  “Fotomonografija je posvećena hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata “ma gdje oni bili”, a posebice svima koji su dali živote za slobodnu i pravednu Hrvatsku, te generacijama rođenim nakon 1990-tih, da ne zaborave razdoblje i okolnosti u kojima je stvorena suvremena i novisna Republika Hrvatska”, ističe Perić.
  U monografiji je objavljeno više od 400 fotografija koje je, kako priznaje urednik Ante Nazor, bilo teško odabrati iz velike kolekcije Perićevih fotografija i snimaka.
  “To je slikovna kronologija Đakovštine, ali i Hrvatske u Domovinskom ratu jer su obuhvaćena događanja od uspostave demokracije do mirne reintegracije”, navodi Nazor.
  Osim Perićeve fotomonografije, bit će predstavljena i monografija 101. Zagrebačke brigade u kojoj je također veliki broj Perićevih fotografija.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog