Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otvorena izložba u spomen prof. Petru Strgaru

  Nešto više od dva mjeseca nakon smrti prof. Petra Strgara, ravnatelja Spomen-muzeja biskupa Strossmayera, ova institucija njemu u spomen priredila je izložbu slika iz zbirke prof. Strgara, koju je oporučno ostavio ustanovi koju je osnovao i vodio 22 godine. Izložbom je obuhvaćeno pedesetak umjetnina iz zbirke koju je prof. Strgar oporučno ostavio Spomen muzeju, a pokazala je, kako je istaknuo generalni vikar monsinjor Ivan Ćurić, vršitelj dužnosti ravnatelja Muzeja, da prof. Strgar nije zaboravljen:
  -Ovom izložbom htjelo se evocirati uspomenu na lik i djelo ravnatelja ove ustanove i okupiti se oko onoga o čemu je on skrbio, oko umjetnina koje na neki način ljepotom usmjeravaju i naše živote. Izložba je pokazala da je povelik broj onih u Đakovu koji se s pijetetom i velikim vrednovanjem sjećaju pokojnog prof. Strgara i na neki način nam je to nada da je ovo mjesto ostalo jedno kulturno mjesto u gradu i da će se tako i nastaviti, izjavio je mons. Ćurić.
  O ustanovljenju Muzeja i njegovu 22-godišnjem djelovanju pod vodstvom prof. Petra Strgara govorio je autor kataloga i zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić. Izložbu je otvorio nadbiskup Đuro Hranić istaknuvši nemjerljiv doprinos prof. Strgara osnivanju i radu Muzeja kojemu se u potpunosti posvetio, stvorivši vrijednu kulturnu instituciju u ovome biskupijskom gradu. Izložba u spomen prof. Petru Strgaru inače je stota izložba u Muzeju kojega je osnovao 1991. godine, te na neki način i svjedoči o zaokruženosti životnoga djela njegova utemeljitelja, rekao je Mirko Ćurić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog