Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Katolički intelektualci: “Referendum početak novog načina funkcioniranja društva”

  Povodom, kako ga nazivaju, “prvog narodnog referenduma nakon hrvatskog osamostaljenja”, priopćenjem se oglasila i Udruga katoličkih intelektualaca, koja se, kako se navodi, raduje održavanju prvoga narodnog referenduma, a još više što je tema referenduma brak i obitelj, kao ključno pitanje funkcioniranja društva.
  U priopćenju se ističe da se brak “kao institucionalni temelj naše civilizacije nalazi pred brojnim izazovima, pa tako i pred izazovom redefiniranja, te da je u demokratskom okviru nezamislivo definirati temelje društva bez sudjelovanja naroda.”
  “Referendumom se želi jasno definirati brak u skladu s vrjednotama i svjetonazorom hrvatskoga društva i tako ga zaštiti od mogućih redefiniranja koja ne bi bila u skladu s voljom naroda”, navodi se u priopćenju uz konstataciju da preduga tranzicija, srećom, nije uspjela uništiti temeljne stupove demokratskog sustava, među kojima referendum kao oblik izravne demokracije.
  Udruga katoličkih intelektualaca izražava nadu da će referendum biti početak novog načina funkcioniranja hrvatskog društva u pravcu izlaska u širinu demokratskih okvira, te poziva građane, a posebno kršćane, da izađu na referendum i pokažu svoj stav “za brak kao životnu zajednicu muškarca i žene”.
  “Odlučiti se za definiciju braka kao životne zajednice muškarca i žene ni u čemu nije povreda temeljnih ljudskih prava. To je prilika za afirmaciju identiteta koji se ostvaruje i pravom na razliku, a nikako ne diskriminacija skupina drukčijih spolnih orijentacija”, poručuju iz Udruga katoličkih intelektualaca.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog