Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Humanitarna akcija FSR-a za Vukovarce

  Đakovačko Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog rada i Franjevačka mladež priključili su se prvoj svehrvatskoj humanitarnoj akciji “Kruh svete Elizabete za Vukovar 2013.” koju organizira Hrvatsko nacionalno bratsvo Franjevačkog svjetovnog reda.
  Akcija, kako doznajemo od sestre Karmele Dominković, duhovne asistentice Mjesnog bratstva i voditeljice Terezijina kruga, koji djeluje već 14 godina, počinje u četvrtak i petak 14. i 15. studenoga kada će prije i poslije večernje mise članovi bratstva ispred katedrale prikupljati trajne prehrambene proizvode, higijenske i druge kućanske potrepštine.
  “Socijalna osjetljivost naš je trajni zadatak, odnosno promicanje solidarnosti s ljudima u potrebi”, pojašnjava s. Karmela.
  Prikupljanje pomoći za Vukovarce nastavlja se u subotu ispred samostanske crkve prije i poslije večernje mise, a završit će u nedjelju 17. studenoga na korzu od 10 do 12 sati.
  Svi proizvodi bit će dostavljeni Vukovarcima u potrebi uoči Božića.
  “Često su to osobe s minimalnim primanjima, nerijetko bolesni, nemoćni, s opterećenim obiteljskim odnosima, odgojno zanemareni s niskim stupnjem obrazovanja, umorni i iscrpljeni od ratnih posljedica koje se još uvijek osjećaju, ali i drugih stradanja”, zaključuje sestra Karmela pozivajući Đakovčane da i ovoga puta pokažu svoju solidarnost.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog