Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Hrabrost je biti danas obrtnik”

  Svečanom akademijom i prigodnim programom u kojem su predstavili tek dio svoje dugogodišnje tradicije, đakovačko Udruženje obrtnika obilježilo je 200. obljetnicu djelovanja.
  “Rijetko koja sredina može se pohvaliti tako dugom tradicijom obrtništva”, istaknuo je predsjednik Andrija Pleli naglasivši da je aktualna situacija i perspektiva obrtništva nepovoljna, no da su obrtnici “tvrdi i da će sve izdržati kao što su to uspijevali i dosad”.
  Da je situacija za obrtnike izuzetno teška potvrđuje i Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore koji zamjera aktualnoj vlasti da ne prepoznaje u obrtnicima potencijal za gospodarski iskorak Hrvatske.
  pleli “Aktualna vlast pokušava učiniti nešto, ali joj ne ide dobro, a pokazatelj je i novi Zakon o obrtništvu koji nije dovoljno dobar za obrtnike o dovest će do daljnje stagnacije. Pogriješilo se jer obrtnici mogu pomoći u izlasku iz krize, HOK uputila je niz prijedloga, no procedura dugo traje, a iz dana u dan gube se radna mjesta”, pojašanjva Ranogajec.
  “Hrabrost je biti danas biti obrtnik u Hrvatskoj s obzirom na krizu i izostanak adekvatne reakcije Vlade čije takozvane mjere ne daju rezultate, niti pomake u gospodarstvu”, poručio je gradonačelnik Zoran Vinković . I on ističe da novi Zakon o obrtništvu ne ide u prilog obrtnicima.
  Obilježavanju 200. obljetnice đakovačkih obrtnika bili su nazočni i predstavnici resornog ministarstva, Osječko-baranjsek županije, Nadbiskupije i drugi gosti i uzvanici.
  U sklopu programa predstavljena je i monografija Mirka Ćurića i Branke Uzelac, a uručena su priznanja, zahvalnice i diplome zaslužnim pojedincima i institucijama.Najviše priznanje, Povelju za životno djelo, dobili su Toma Bošnjak, Antun Hostić, Andrija Pleli, Suzana Vulić, Karlo Mišković i Dubravko Ferger. Hrvatska obrtnička komora u prigodi 200. obljetnice đakovačkom je udruženju dodijelila Plaketu Zlatne ruke. U sklopu programa održana je i modna revija i revija frizura.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog