Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mještani Preradovićeve ogorčeni zbog zagađenja Ribnjaka

  Već peti dan mještani dijela Preradovićeve ulice, koji stanuju uz Ribnjak, odnosno čiji vrtovi graniče s početkom otvorenog dijela kolektora đakovačke kanalizacije, prosvjeduju protiv pražnjenja cisterni koje ovih dana čiste kanalizaciju.
  I danas su se okupili kako bi, kako ističu, bespomoćno prosvjedovali jer im nitko ne želi pomoći zbog ove “ekološke katastrofe”, kako ju naziva Božidar Ruteršmit. Mještani traže da se pronađe druga lokacija jer se to događa već godinama, a da se nitko ne obazire na kuće koje su udaljene tek pedesetak metara.
  “Ovoga u EU nema, to se tamo ne može dogoditi. Mi smo ugroženi i zdravstveno i to se više ne može podnositi”, ogorčena je Mila Žitnjak.
  Ogorčeni mještani, među kojima su i Marija Vujasinović i Lidija Tutunović, traže da im se predoči dozvola za ono što se radi unazad nekoliko dana. Upozoravaju da je taj dio postao leglo štakora, zmija, da se pronalaze šprice, a u neposrednoj blizini se igraju djeca jer nemaju igralište.
  “Nekada se u tom kanalu plivalo i lovila riba, a danas je izvor zaraze”, tvrde mještani Preradovićeve ulice koji su se obraćali i policiji. No, strahuju da bi oni mogli biti kažnjeni samo zato što se bune protiv zagađenja okoliša u kojem žive.
  Predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Gabro Hes Ankica Mandić, s kojom su se jučer sastali nezadovoljni mještani, obratila se Đakovačkom vodovodu i, kako ističe, traži se rješenje za taj problem. Od direktora Vodovoda, Vlade Korena, dobila je pojašnjenje da je to najniža točka u gradu i zbog toga je najpogodnija za odlaganje sadržaja iz kanalizacije.
  Očekuje da će se rješenje uskoro pronaći, no, istodobno poziva građane da se smire do tada jer stanje i nije tako alarmantno.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog