Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Još uvijek neistraženi Strossmayer

  “Strossmayer i glazbenici” tema je 12. Strossmayerovih dana koji se već tradicionalno održavaju u drugoj polovici svibnja, a o pripremama je bilo riječi na današnjoj sjednici Povjerenstva za organizaciju te znanstveno-kulturne manifestacije.
  O toj će temi izlagati akademik Zoran Juranić, najavljuje predsjednik Povjerenstva za organizaciju 12. Strossmayerovih dana Ivica Mandić ističući da se planira i izložba dokumenata iz tog vremena koji, kako ističe predsjednik Mandić, između ostalog, svjedoče i o bogatoj korespondenciji biskupa Strossmayera.
  Doznajemo također da đakovački Katolički bogoslovni fakultet, Đakovačko-osječka nadbiskupija, osječko Sveučilište i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti pripremaju zanimljiv projekt kojim će se 2015. godine obilježiti 200. obljetnica Strossmayerova rođenja. Tim povodom, kako ističe profesor Grgo Grbešić, planira se niz predavanja, sturčnih skupova i simpozij o Strossmayeru, a održat će se u Đakovu, Osijeku, Zagrebu, Beču, Rimu i Parizu.
  Predviđena je i višejezična monografija o Strossmayeru u izdanju Hrvatske akademija znanosti i umjetnosti, a planiran je i dokumentarni film u produkciji HRT-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog