Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Jabučini dani u znaku rekordnog uroda

  Danas su otvoreni Jabučini dani, tradicionalna manifestacija koju već 12 godina organizira Poljoprivredno savjetodavna služba i Udruga voćara Voćar Đakovština čiji predsjednik Josip Đelalgić ističe da ta manifestacija svake godine privlači sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja.
  Ove godine prisutni su izlagači iz sedam županija, a gost je Međimurska županija.
  “Hrvatska je na dnu ljestvice u Europi po potrošnji jabuka, negdje oko 5.000 vagona, pa bi bilo jako dobro da sve ovo što proizvedemo, a ove godine smo proizveli rekordnih oko 9.000 vagona, da se potroši u Hrvatskoj kako ne bi imali problema s plasmanom”, ističe Đelagić.
  Unazad nekoliko godina Hrvatska je obnovila svoje trajne nasade, što je, kako tvrdi Milorad Šubić, predstavnik Ravnateljstva Poljoprivrene savjetodavne službe, omogućila izdašna financijska omotnica EU. No, kako ističe Šubić, na tim nasadima jako je bina tehnologija koju se primjenjuje nakon podizanja.
  U sklopu Jabučinih dana održava se i Tradicijsko-obrtnički sajam Đakovo – Expo “Zlatne ruke, a posebno povjerenstvo proglasilo je naljepše uređene štandove. Najljepše štand s jabukama ove godine ima Ružica Blažević iz Semeljaca, a najljepši obrtnički štand šeširdžija Stanko Ištoković.
  Osim izložbe, prodaje i degustacije jabuka i voćnih prerađevina, u sklopu Jabučinih dana organizirani su i stručni skupovi, predavanja i radionice.
  Jabučini dani završavaju sutra.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog