Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • SDP-ovci optužuju Matkova i pozivaju Milanovića da imenuje povjerenika

  SDPNa odluku Gradskog odbora konferencijom za novinare reagirali su pojedini članovi SDP-a. Članica Predsjedništva Gradskog odbora Anka Ćurić stala je u zaštitu isključenih i suspendiranih članova, kritizirajući dosadašnji rad i ponašanje predsjednika Josipa Matkova, kojemu je, kako tvrdi jedini cilj bila vlastita fotelja, što se, kaže, vidjelo i nakon drugog kruga lokalnih izbora, kada se SDP trebao prikloniti HDSSB-u i HNS-u.
  – Naš predsjednik odmah se počeo razbacivati glupostima, pokazujući nesposobnost u političkom odlučivanju. Počeo je dijeliti funkcije po Vijeću, a da za to nije imao mandat GO. Normalno, za sebe je želio funkciju predsjednika Vijeća, izjavila je Ćurić.
  Matkov je, međutim, na sjednici Gradskog odbora dobio samo tri glasa, istaknula je, dok je Tomislav Vuković dobio pet glasova, te, iako je dogovoreno, Matkov se s ostalom nekolicinom članova nije pojavio na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća. Gradski odbor nakon toga nije se sastajao dva mjeseca, da bi Matkov jučer sazvao sjednicu, ne pozivajući pri tom sve članove. Bez kvoruma je, tvrdi Anka Ćurić, donio odluku o isključenju ili suspenziji dijela članova.
  – Tomo Matković suspendiran na dvije godine, Vedran Salamon isključen, Ivana Barišić suspendirana, Tomislav Korodva isključen.. Pojedini članovi odmah su vratili svoje iskaznice jer na takav kriminalan rad nisu naučili, poručila je Ćurić. Zbog posljednjih događaja u đakovačkom SDP-u, pozvala je predsjednika stranke Zorana Milanovića da imenuje povjerenika kako bi se stranka ponovno konsolidirala.
  Optužbe na račun Matkova iznio je i suspendirani član Tomo Matković. Suspendirani smo, kako je rekao, zato što smo ukazali na neke nepravilnosti i tražili mišljenje Statutarne komisije u Zagrebu.
  – Radi se o tome da se očisti teren za predstojeću konvenciju da se ti ljudi maknu i da se ne mogu kandidirati, rekao je Matković.
  Novinarima je Matković prenio kako je Tomislav Vuković emotivno vrlo teško primio odluku o suspenziji, zbog čega je završio na osječkoj kardiologiji. Tvrdi da je odluka donesena onoga trenutka kada u dvorani nije bilo kvoruma.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog