Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HDZ o dvojezičnosti u Vukovaru

  mladez hdz-a kod spomenika “Izaslanstvo Mladeži HDZ-a Đakovo s predsjednikom Goranom Primorcem, te gradskim vijećnicima Goranom Soldom i Antunom Galićem sinoć su kod spomenika poginulim braniteljima na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca molitvom, minutom šutnje i zapaljenim svijećama u obliku slova „V“ prisjetilo se svih hrvatskih branitelja, posebice Đakovčana koji su poginuli i stradali u simbolu hrvatske obrane – Vukovaru”, priopćila je ta stranka.
  “Goran Soldo pri tome je istaknuo da je bitka za Vukovar najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu. Ta 87-dnevna opsada hrvatskog grada od strane Jugoslavenske narodne armije, uz pomoć srpskih paravojnih snaga od kolovoza do studenog 1991. godine završena je velikim razaranjem Vukovara, brojnim zločinima, ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva”, stoji u priopćenju uz konstataciju da su “prava nacionalnih manjina, pa tako i Srba, u Hrvatskoj na izuzetnoj visokoj razini i jednoj od najviših u modernoj Europi. Stoga pojava ćirilice u javnome životu Vukovara kao da ima za cilj probuditi strasti između Hrvata i Srba te ugroziti njihov miran suživot”.
  “Zbog vukovarske ratne, ne toliko davne prošlosti smatramo da nije trenutak za dvojezičnost, te zahtijevamo da se Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta te da korištenje ćirilice, tj. da ćirilični natpisi zaobiđu Vukovar. Bio bi to doprinos daljnjem razvoju dijaloga mladih Vukovaraca različite nacionalnosti, koje nije uputno uvlačiti u ovakve podjele.
  Uvođenjem dvojezičnosti Vlada zapravo želi skrenuti fokus javnosti s mnogo većih, egzistencijalnih problema koji opterećuju istočnu Slavoniju – od ogromne nezaposlenosti do posrnuloga gospodarstva i premalih plaća, zaključio je Soldo.”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog